fredag 17 december 2010

Angående länskriminalpolisens 19st FUs mot E = LKPs chef Carina Persson blev entledigad med omedelbar verkan.

/"Det gynnar inte din sak att lägga dig i andra fall än ditt eget."/
Länskriminalpolisens dåvarande chef Carina Persson i ett telefonsamtal med Ekdahl i maj månad iår.Ovanstående fras kanske känns som något Carina Persson borde ha applicerat på sig själv i allmänhet och sin yrkesutövning i synnerhet.


Vad gjorde då Carina Persson för att få sparken redan en vecka in i sin "tjänstledighet på obestämd tid"?

Jo, den gravt korrumperade Carina Persson valde att försöka desperat sopa igen spåren av dom 19st FUs som hon drivit för länskriminalpolisens räkning mot Ekdahl.


Det mest problematiska med ovanstående förfarande, är det faktumet att länskrim endast får lov att bedriva FUs med antingen organiserad brottslighet involverad, alternativt grova brott såsom mord, dråp, grovt narkotikabrott, grov mordbrand, våldtäkt, trafficking.


Inte någonstans där i finner man att brott såsom förolämpning, förtal, ofredande, olaga hot skulle vara synonymt med något som skall uppta den sektionens tid och pengar.


Det blir än märkligare förfarande om man tar och bedriver sådana FUs i 24månader för bland annat en styck kriminell alban som aldrig har yrkesarbetat.

En styck tjej som är dömd för våld mot tjänsteman x2 och nark även det x2.

Såvitt jag kan se är det även 4st olaga hot mot tjänsteman vilket även det plötsligt läggs ner. (tro fan att dom inte släpper dylikt frivlilligt...)


Dock är det ej helt nedlagt pga E kräver att få bli åtalad och införliva all sin bevisning.

Länskriminalpolisen har varit så snabba med att gallra akten i ovanstående att man nu sitter med skägget i brevlådan.


Främst pga att inget FUp finns sparat och tingsrätten har bett om att få erinran av Ekdahl och hans advokat angående åklagaren Caroline Franssons (se bulvan för Anette Olsson) beslut att lägga ned 19st FUs på en och samma dag.


Nu bar det sig inte bättre än att Ismo Salmi fick kalla fötter då han hörde att Ekdahl lämnat allt sitt material till en känd författare och journalist i sth.

Så ett tu tre, då har Ismo Salmi "hittat" ett FUp på 91sidor...

Märkligt vad man kan finna i sina silverpengs tyngda fickor om man bara gräver tillräckligt djupt herr Salmi.

Det är alltså Ekdahls advokat Ismo Salmi som först har vägrat vara med på förhör trots att gbgs Tingsrätt faxat samt ringt Salmi och lovat att han SKALL få betalt för alla sina ev. timmar, som nu har "hittat" ett FUp på 91sidor.

Man kan ifrågasätta vad Ismo Salmi har fått sina direktiv för att vägra vara med på förhör, samt låta klienten få ha Salmi förordnad i 10månader utan att ens få prata med Salmi i telefon.

Än mindre ha med Salmi på de 8st förhör på 7månader vilka Ekdahl tvingades infinna sig på.


Inga kommentarer: