fredag 13 september 2013

Ljudfil med Kriminalinspektör som under ed begår mened upprepade gånger i Hovrätt.

Men först:

Piketpolis nr 2 av 8st som sprang Hans Orvesjös ärenden år 2010 när dom våldförde sig på en ensamstående kvinna vilken aldrig har varit misstänkt för något brott.

Piketpolis Emil Hagström Göteborg.Nedan ( ljudfil är längst ner i inlägget )  hörs den fd brottsmisstänkte ( enligt åklagare Bengt Landahl ) kriminalinspektören Hans Orvesjö upprepade gånger begå mened när han avger vittnesmål i Hovrätten Göteborg år  2011.

Orvesjö säger att han "är under ed och kan inte säga ja eller nej" ( nedan återges 2st av de mest uppenbara fallen av mened ).1. Orvesjö säger att han "endast har varit utredare med E som misstänkt år 2006".

Vilket helt uppenbart är lögn i och med att Orvesjö senare under vittnesmålet berättar att han "år 2008 åkte hem till E och ringde på hans dörr utan att vi hade något beslut om husrannsakan eller HÄFÖ".

Lägg därtill att i FUn från år 2010 återfinns en rad mail som är skickade år 2010 mellan Linnea Hedin och Hans Orvesjö, där Linnea uppger att hon "vill sätta dit Fredrik", "samhället måste ta sitt ansvar" samt "eller skall man bara hoppas på att han tar sitt liv?? Tacksam för svar, Med vänlig hälsning Linnea." osv.
2. Orvesjö säger vidare att "vi lämnade en lapp i Es brevlåda men han hörde aldrig av sig sedan", vilket åberopades som ett fejkat legitimt skäl till att dom 2dagar senare ( år 2008 ) utförde 2st olagliga ( varken protokoll eller beslut fanns, utan skapades flera månader senare av Orvesjö ) husrannsakningar hos E samt på hans mors adress.


Vilket även det uppenbart är lögn i och med att Orvesjö senare i förhöret säger "någon hade ringt och varit arg som ett bi dagen efter det att vi hade varit och lämnat lappen, och det fick vi reda på att det var E".

Lägg därtill att E ringt till polismyndigheten redan dagen innan Orvesjös "besök", p.g.a. att Orvesjös hantlangare i form av Rosalie Lindgren hade även dagen innan Orvesjös "besök", telefonledes trakasserat Es mor ( som dom gjort konsekvent under åren pga Orvesjös medvetet felaktiga uppgifter i RAR, ASP och senare KUT-desk ).


Att Orvesjö vart polisanmäld redan år 2006 ( senare även 2007, 2008, 2009 och 2010 ) av E på grund utav handhavandet, ja det gör ju att det är  än mer anmärkningsvärt att Orvesjö tycker att det är lämpligt att "besöka" anmälaren i hans bostad år 2008 utan att ha beslut om husrannsakan eller HÄFÖ.


Orvesjö gör en freudiansk felsägning i och med "E skriver på nätet att det är jag som skickat hem piketpoliser,  men det är inte jag, jag har inte haft med det att göra" ( det påståendet gjordes av E först i det här blogginlägget år 2013 ).


Upprepade gånger under förhöret så säger Orvesjö att han och hans kollega får "i uppdrag av våra assistenter att åka hem till E".

Vanligtvis så brukar ju ordningen vara omvänd, det vill säga att arbetsledarna ger sina assistenter uppdrag men här är det tydligen assistenterna som beordrar förundersökningsledaren Orvesjö att göra si eller så.

Här ser man att det är Orvesjö ( notera Orvesjös fax o telenr på PMet ) som är ansvarig för de olagliga husrannsakningarna x flera år 2008, både hos E samt hos Es mor.


Domaren Bengt von Reis skämtar bort det faktumet att Orvesjö berättar om att han och hans kollega Leif Börjesson gjort en personell husrannsakan utan beslut ifrån åklagare eller att fara i dröjsmål förelåg, samt utan att protokoll upprättades över den personella husrannsakan ( vilket skall upprättas även om den sökte ej påträffats ).

Von Reis säger "jaha, man kan säga att ni agerade brevbärare då den där kvällen?"


Varpå Orvesjö avger ett  lite skönt avslappnat gamla gubbar som dricker whiskey tillsammans skrockande skratt och säger "hehe, ja det kan man säga".


Notera även hur Orvesjö röjer länskriminalpolisens infiltratör dvs vapenhandlaren Fredrik Robertsson.

Orvesjö säger "ja det var hot mot mig och min fru som kom till polisens kännedom" vilket syftar till det besök ( innefattandes en mängd falsarier ) som Robertsson gjorde hos Peter Kron 2/12 år 2010 ( 26dagar innan E greps ) och som benämndes som "sak annan" istället för "förhör".

Det står att Polismyndigheten är både uppgiftslämnare och anmälare när Robertsson är inne som "annan" ( med andra ord borde ju inte Robertsson behövas i och med att polismyndigheten lämnar uppgifter till sig självt... ).


Hans Orvesjö.mp2


riksenhetenforpolismal.org

Inga kommentarer: