fredag 21 november 2014

Vem är det som ljuger?

 

Vem av Kriminalinspektörerna Annelie Strimell och Hans Orvesjö är det som ljuger?


Om man som privatperson skriver omdömen som är kränkande och därtill helt saknar verklighetsförankring (något som stödjer påståendena), då är det högst troligt att man gör sig skyldig till förtal och ärekränkning.


Man skulle kunna tro att det här även gäller de som är tänkta att upprätthålla lag och ordning, det vill säga de som skall stävja brott. Men icke!


Kriminalinspektör Annelie Strimell, (nu befordrad till biträdande avdelningschef på trafikpolisen Göteborg) (foto SVT Västnytt)tillskriver år 2008 en då ostraffad Ekdahl epitet såsom "mycket LABIL" samt "kan vara farlig" och därtill "Rosalie o Lisette skall EJ vara själv med Ekdahl" underförstått att E är farlig för kvinnor.

Annelie Strimell gör det här med vad hon påstår, är stöd av "uppgifter från Orvesjö" om den vid tidpunkten ostraffade och i register helt fläckfria E.

Nu bar det sig inte bättre än att kriminalinspektör Hans Orvesjö


under ett vittnesmål avlagt under ed i Hovrätten Göteborg, tvingades att svara på varför han yttrat sådana kränkande och felaktiga omdömen om en då ostraffad Ekdahl.

Orvesjö säger då "eh, nä, eh, näää det där vet jag inget om. Det är inte uppgifter som kommer från mig."

Varpå advokaten (frågeställaren) säger "Men varför står det då "uppgifter från Orvesjö" på dokumentet? Om det nu är så att det inte är du som har sagt de där sakerna?".

Orvesjö svarar då "Det får du väl fråga Strimell om! Det är i alla fall inte jag som sagt de där sakerna. Jag var inte alls inblandad i det där". (vilket uppenbart är en lögn, då Orvesjö själv under ed tillstår att han åkt hem till E och ringt på bostadens dörr samt lämnat en lapp, i direkt anslutning till det att Strimell upprättade sitt dokument med Orvesjös omdömen om Es person).


http://riksenhetenfrpolisml.blogspot.se/2013/09/ljudfil-med-kriminalinspektor-som-under.html


 

Frågan är då, vem av poliserna Annelie Strimell och Hans Orvesjö är det som ljuger? Att det dessutom är brott begångna av poliserna i form av "förtal" och "ärekränkning" samt eventuellt "mened" (om Orvesjö ljuger om även det här under ed), det gör inte saken bättre.    riksenhetenforpolismal.org

Inga kommentarer: