onsdag 30 augusti 2017

Det är skillnad på folk och folk...


När en polisman för några veckor sedan tragiskt omkom i en trafikolycka i Göteborg (under en rånarjakt på E20), då gick Regionpolischef Klas Friberg ut med budskapet om att han själv kände "ett stort hål i hjärta och mage" (citat hämtat ur GT/Expressen).
Men går man tillbaks till år 2008 när Fribergs gossar (13 st. poliser varav 8 st. piketpoliser) bestämde sig för att helt sonika slå ihjäl den handfängslade Johan Liljeqvist, då var budskapet istället "Vi har vänt på alla stenar" om den då erbarmligt bedrivna internutredningen (sagt av dåvarande Länspolismästare Ingemar Johansson med Klas Friberg som vice Länspolismästare. Citat hämtat ur bla intervju i Sveriges Radio p1).Internt var budskapet istället "alla håller käften, så kommer den här skiten snart att vara glömd".
(källa på sistnämnda: se vad Johansson, Friberg, Calvin mfl gjorde mot den kvinnliga polischef som vågade gå emot tystnadskulturen inom kåren. Hon mobbades, trakasserades och sparkades tillslut ut på det mest svinaktiga av sätt).riksenhetenforpolismal.org

Inga kommentarer: